Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 06:05      4°-14° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τούρτα-κανταΐφι (VIDEO)

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τούρτα-κανταΐφι (VIDEO)



Ένα πασχαλινό επιδόρπιο από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΥΛΙΚΑ
- 15 φύλλα κρούστας
- 3 φύλλα κρούστας για διακόσμηση (προαιρετικά)
- 400 γρ. κανταΐφι
- 400 γρ. ποικιλία ξηρών καρπών καβουρδισμένοι και ψιλοκομμένοι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 600 γρ. βούτυρο κλαριφιέ LURPAK
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 700 γρ. νερό
- 100 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 10 εκ. Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί κομμένο στη διάμετρο του ταψιού. Φτιάχνουμε το καθαρό βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλους τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε στους 160ο C για 15 λεπτά. Τους αλέθουμε και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Χωρίζουμε τους ξηρούς καρπούς ανά 100 γραμμάρια. Βάζουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα και βουτυρωμένα. Προσθέτουμε 120 γρ. φύλλο καταίφι και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε 100 γρ. ξηρούς καρπούς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές και τελειώνουμε με φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-130ο C για 4 ώρες. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε και τα δύο ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στο ταψί και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Γαρνίρουμε με 3 φύλλα κρούστας, που ψήνουμε χωριστά στους 160ο C για 15 λεπτά .






Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [06:05:39]