Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 07:26      7°-16° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πάτρα: στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη κλαδική έκθεση WESTIA 2016

Πάτρα: στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη κλαδική έκθεση WESTIA 2016



Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη λειτουργίας της πρώτης έκθεσης Εστίασης και Τουρισμού WESTIA 2016, που διοργανώνει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας.
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, 9 Απριλίου, η κλαδική έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του χώρου από τη Δυτική Ελλάδα και τα νότια Ιόνια Νησιά και με την οργανωτική υποστήριξη και αιγίδα φορέων της Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, Γιώργος Κοτοπούλης, μιλώντας στην "Πελοπόννησο", δήλωσε ενθουσιασμένος από την πορεία προετοιμασίας της έκθεσης και τις προσδοκίες που δημιουργεί, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου.
"Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά. Από τη βάση δεδομένων που έχουμε, διαπιστώνουμε ότι χιλιάδες είναι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας www.westia.gr που έχουν τυπώσει τη σχετική πρόσκληση και γι' αυτό πιστεύουμε ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα ξεπεράσουν τους 15.000.
Μέχρι στιγμής, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι την έκθεση θα επισκεφθούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Εστίασης-Αναψυχής και του Τουρισμού, όχι μόνο από όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Πρέβεζα, ακόμα και από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Βουλγαρία. Πρόκειται για περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα και αυτή είναι μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική".
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της έκθεσης, αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι οι 151 εκθέτες της 1η κλαδικής έκθεσης Westia 2016 θα παρουσιάσουν 1.134 brands και πάνω από 130.000 προϊόντα, σε μια διοργάνωση που έρχεται ν' αποτελέσει θεσμό για την Εστίαση, την Αναψυχή και τον τουριστικό κλάδο στη Δυτική Ελλάδα και στα νότια Ιόνια Νησιά.
Όπως τόνισε στην "Πελοπόννησο" ο Γιώργος Κοτοπούλης, "περιμένουμε να δούμε νέα προϊόντα, τόσο από τον τομέα των τροφίμων και ποτών όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, νέες και καινοτόμες υπηρεσίες, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν αφορμή για εμπορικές συμφωνίες και για διεύρυνση του πελατολογίου των εκθετών και των επισκεπτών. Το βέβαιο είναι ότι με αυτόν το θεσμό, ανοίγουν νέοι ορίζοντες για την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας, γι' αυτό και οι προσδοκίες μας είναι τόσο μεγάλες".
Ακολουθεί το πρόγραμμα των ημερίδων της WESTIA 2016
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4
13.00 - 16.00 Νέο σύστημα κατάταξης από το ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος) των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων σε κατηγορίες αστεριών - κλειδιών. Ελληνικό Πρωινό από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση των προτύπων Green Key και We Do Local από την εταιρία Cosmocert. Παρουσίαση του ρόλου των εταιρειών πιστοποίησης από τον σύνδεσμο Ελληνικών Εταιριών Πιστοποίησης HellasCert και των συμβουλευτικών υπηρεσιών από την εταιρία Marte Consulting.
17.00 - 19.00 Κόκκινα δάνεια
*Δάνεια, Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις
*Ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών
*Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με στόχο τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού
*Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
*«Απεγκλωβισμός» από τις τράπεζες με βιώσιμες λύσεις
*Νόμοι Κατσέλη και Δένδια
*Χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4
11.00 - 14.00 Ελληνικό πρωινό
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας:
*Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας
*Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες
*Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι
*Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας
*Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες
*Παιδικό πρωινό, Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ, oργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό.
Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης.
14.00 - 17.00 Ελληνικό cocktail
Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.
Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:
*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο
*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων
*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος
*Η γευσιγνωσία
Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic Bar Association) κ. Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ. Κων/νος Διαμαντής
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/04
10.00 - 13.00 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας:
*Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας
*Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες
*Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι
*Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας
*Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες
*Παιδικό πρωινό
*Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ / Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό
Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης
13.00 - 15.00 Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktail
Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.
Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:
*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο
*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων
*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος
*Η γευσιγνωσία
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η εισαγωγή και το 1ο Επίπεδο Εκπαίδευσης "Certificate in Bartending" η οποία είναι μια σύντομη εισαγωγή στο Bartending και περιλαμβάνει:
*Η ΕΜΕ και η ΙΒΑ ως φορείς Bartending στην Ελλάδα και διεθνώς
*Ο ρόλος του bartender
*Το αλκοόλ
*Εργαλεία, ποτήρια και μηχανές του bar
*Τύποι των bars
*Τα κλασσικά cocktails (οι επίσημες συνταγές της ΙΒΑ)
*Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών
*Δημιουργία καταλόγου, κοστολόγηση μενού....
Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic Bar Association) κ. Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ. Κων/νος Διαμαντής
16.30 - 17.30 Παρουσίαση του προγράμματος νέου leader από Αχαΐα Αναπτυξιακή
Κύριοι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και εφαρμογή Τοπικών Προγραμμάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης, η υλοποίηση δράσεων προβολής και προώθησης της περιοχής, η προώθηση της δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ τομέων της τοπικής οικονομίας, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, καθώς και η υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής. Από την ίδρυσή της η εταιρεία έχει υλοποιήσει με επιτυχία μια σειρά δράσεων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Μεταξύ αυτών υλοποίησε, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), Τοπικά Προγράμματα LEADER που έτυχαν ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία, καθώς και Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).
Στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης και διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος «CLLD (LEADER) 2014-2020» και προκειμένου να καθορισθεί η περιοχή και η στρατηγική του Τοπικού Προγράμματος, η εταιρεία διαθέτει περίπτερο στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταρχήν καταγραφή επενδυτικού ενδιαφέροντος.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [07:26:58]