Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 01:35      0°-11° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κέικ με πορτοκάλι, κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς (νηστίσιμο)

Κέικ με πορτοκάλι, κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς (νηστίσιμο)



Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες

Εκτέλεση
-Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ με το μίξερ και σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα στερεά με ένα κουτάλι.
-Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα κουζίνας. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
-Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι (και αυτό γιατί δεν ξεφορμάρεται εύκολα) και αδειάζουμε το μίγμα.
-Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C για μια ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.

Προσοχή: Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα πέσει ο όγκος του κέικ.





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [01:35:03]