Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 20:05      4°-13° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Χταπόδι στιφάδο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Χταπόδι στιφάδο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο




Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι περίπου 1 κιλού
2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
½ κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Διαδικασία
Βάζουμε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1 κούπα νερό και το ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κούπα από το ζωμό του από την κατσαρόλα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε διαγωνίως.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι και το σωτάρουμε.
Προσθέτουμε και τον πελτέ, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, 1 κούπα ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.

dimitrisskarmoutsos.gr




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [20:05:45]