Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 23:52      9°-15° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Οχτώ λόγοι για να απολαύσετε άφοβα το χαλβά

Οχτώ λόγοι για να απολαύσετε άφοβα το χαλβά



Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής, αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα, όμως, τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.
Στην αγορά, όπως σημειώνει το iatropedia.gr, κυκλοφορούν διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
1. Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
2. Σουσάμι, που περιέχει φυτικές πρωτεΐνες, οι οποίες δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.
3. Παράλληλα, είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε, που έχουν αντιοξειδωτική δράση.
4. Περιέχει σε υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.
5. Τα συστατικά αυτά τον καθιστούν πολύτιμο, αφού δυναμώνουν τα κόκαλα και θωρακίζουν την καρδιά.
6. Αν, δε, το βασικό του συστατικό είναι το σουσάμι ολικής άλεσης, τότε περιέχει σε μεγάλες ποσότητες φυτικές ίνες, οι οποίες κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα, ενώ σας κόβουν την πείνα.
7. Παράλληλα, περιέχει στερόλες και λιγνάνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση.
8. Αλλά και ο χαλβάς που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο περιέχει θρεπτικά συστατικά, που κάνουν καλό στην καρδιά και στο δέρμα.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [23:52:09]