Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 14:00      10°-15° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κάπνισμα: Ποιο είναι το ελιξήριο για τα πνευμόνια σας

Κάπνισμα: Ποιο είναι το ελιξήριο για τα πνευμόνια σας



Αν καπνίζετε για περισσότερο από πέντε χρόνια, τότε πιθανότατα έχετε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή τα γνωστά συμπτώματα της βρογχίτιδας, τα οποία εκδηλώνονται πολύ πιο συχνά στους καπνιστές.
Το κάπνισμα προκαλεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό και όχι μόνο καρκίνο, που, φυσικά, είναι το χειρότερο απ' όλα. Η βρογχίτιδα συνοδεύεται πάντα με ένα συγκεκριμένο και χαρακτηριστικό είδος βήχα. Βεβαίως, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κόψετε το κάπνισμα για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας σε πολλούς τομείς, αλλά αν αυτό είναι σε σας προς το παρόν πολύ δύσκολο, τότε το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε μέσω της διατροφής να καθαρίσετε όσο είναι δυνατόν τα πνευμόνια σας.
Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν σας την προσπάθεια:
Τζίντζερ
Αυτό το αρχαίο μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί επί μακρόν για την θεραπευτική του επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Το τζίντζερ (πιπερόριζα) θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τη παραπανίσια βλέννα στους πνεύμονές σας.
Κρεμμύδι και σκόρδο
Είναι ήδη γνωστό πως το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι σημαντικές τροφές για την γενικότερη υγεία. Και τα δύο έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά «εργαλεία» πρόληψης έναντι πολλών κακοηθών ασθενειών.
Τα κρεμμύδι δε, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Κουρκούμη
Αυτό το απίστευτο μπαχαρικό είναι γεμάτο με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και περιέχει επίσης ω-3 λιπαρά οξέα. Έχει, επίσης, αντιιική, αντιβακτηριακή και αντικαρκινική δράση.
Κάπνισμα: Πώς θα φτιάξετε το «ελιξίριο καθαρισμού των πνευμόνων σας
Συστατικά:
400 g κρεμμύδι
1 λίτρο νερό
400 g ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη
Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου όσο ο αντίχειρά σας
Προετοιμασία:
Βράστε το νερό και τη ζάχαρη μαζί. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το τεμαχισμένο τζίντζερ. Προσθέστε και την κουρκούμη. Μόλις βράσει όλο το μίγμα, χαμηλώστε τη θερμότητα και αφήστε το να σιγοβράζει.
Συνεχίστε μέχρι το μίγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το και βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Μόλις κρυώσει εντελώς, αποθηκεύστε το στο ψυγείο σας, όπου και συντηρείται με ασφάλεια.
Τρώτε δύο κουταλιές της σούπας κάθε πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε τίποτα άλλο και το βράδυ, δύο ώρες μετά το γεύμα σας.
Σημείωση: Να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυσικό φάρμακο, όπως αυτό. Μόνο ο γιατρός σας ξέρει και μπορεί να σας διαβεβαιώσει αν αυτό που θέλετε να κάνετε ενέχει οποιουσδήποτε κινδύνους για εσάς προσωπικά, αφού μόνο εκείνος γνωρίζει την δική σας κατάσταση υγείας.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [14:00:43]