Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 13:07      0°-11° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σοκολάτα κρεμέ με φράουλα απο τον Στέλιο Παρλιάρο

Σοκολάτα κρεμέ με φράουλα απο τον Στέλιο Παρλιάρο



Μια πολύ απαλή και λεία σοκολατένια κρέμα που εμπλουτίζεται με χυμό φράουλας.

Μερίδες: 4, Προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος, γύρω στα 35 - 36% λιπαρά
3 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
20 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
60 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ ως εξής: σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα γάλακτος-κρέμας. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα και να δέσει ελαφρώς. Αν έχουμε θερμόμετρο κοιτάμε πότε θα φτάσει στους 84°C-85ºC, (πάνω απ' αυτήν την θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνονται οι κρόκοι). Τότε λοιπόν κατεβάζουμε την κρεμ ανγκλέζ από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιμένουμε 1 λεπτό να μισολιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε και τον πολτό φράουλας και ομοιογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή με ένα μπλέντερ χειρός (δεν το ανασηκώνουμε πολύ για να μην πάρει αέρα η κρέμα). Τοποθετούμε το μπολ πάνω από παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να κρυώσει και να γίνει λείο. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.






Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [13:07:28]