Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 06:10      4°-14° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Λιάστηκε το μοσχάτο, έτοιμη η «Μελισσέα»

Λιάστηκε το μοσχάτο, έτοιμη η «Μελισσέα»



Με παιδικά χαμόγελα γέμισε χθες το πρωί το κάστρο της Αχαΐα Κλάους, καθώς δεκάδες μικροί φίλοι του κτήματος βρέθηκαν στους χώρους του ιστορικού οινοποιείου για να βοηθήσουν και να δουν από κοντά το άπλωμα των σταφυλιών Μοσχάτου, που χρησιμοποιούνται για την οινοποίηση του κρασιού «Μελισσέα».
Μια γιορτή κρασιού, την ώρα που ετοιμάζονται τα κρασιά της επόμενης χρονιάς.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη, παρά το συννεφιασμένο καιρό, που προμήνυε βροχοπτώσεις. Εκτός από το άπλωμα των σταφυλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου και να δουν από κοντά τα βαρέλια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον προηγούμενο αιώνα. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα κρασιά της οινοποιίας, ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης καλύφθηκε από τις σχολές χορού «Κατσίκη».
Μιλώντας στην «Π» η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Αχαΐα Κλάδους Βάλια Καραπάνου εξηγεί:
«Η Αχαΐα Κλάους έχει σταθερούς και φανατικούς φίλους. Κάθε χρόνο, τρυγούμε το μοσχάτο το οποίο στη συνέχεια απλώνουμε στον ήλιο για δέκα ημέρες. Σκοπός είναι να λιαστεί και να μείνουν τα σάκχαρα. Ετσι γίνεται πιο γλυκό και από αυτό φτιάχνεται το κρασί «Μελισσέα». Είναι μια ιδιαίτερη γιορτή για εμάς. Ο κόσμος το απόλαυσε όπως κάθε χρόνο».
Η κ. Καραπάνου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα γνωστά κρασιά της οινοποιίας, μετά τη Μαυροδάφνη, που αποτελεί ένα από τα εμβληματικότερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.
«Με το λιάσιμο εξατμίζεται ένα μέρος του σταφυλιού. Αυτό που μένει είναι ακόμη πιο γλυκό. Και είναι πια πολύ ιδιαίτερη οινοποίηση, που αξίζει να δοκιμάσει κάθε οινόφιλος που του αρέσουν τα γλυκά κρασιά», σημειώνει η κ. Καραπάνου.
Η εταιρεία εμφιαλώνει περί τις 10.000 φιάλες ετησίως, εφέτος όμως ο αριθμός θα είναι μειωμένος, καθώς η παραγωγή ήταν μικρότερη. Κάτι που όμως έχει δώσει τη δυνατότητα παραγωγής καλύτερου φρούτου.
Επιπρόσθετα, η χρονιά του 2014 αναμένεται να είναι ακόμα πιο σπάνια. Το κρασί μετά το άπλωμα στον ήλιο οινοποιείται χωρίς παραμονή σε βαρέλι και έτσι ξεκινάει το ταξίδι της ζωής τους στη φιάλη.
Το συγκεκριμένο κρασί αναμένεται να εκπροσωπήσει την εταιρεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [06:10:43]