Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 21:16      6°-15° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Όταν το καρπούζι μετατρέπεται σε πίνακα ζωγραφικής

Όταν το καρπούζι μετατρέπεται σε πίνακα ζωγραφικής




O Aνδρέας Παπαλεξόπουλος είναι ένας Πατρινός σεφ από τους λίγους στην Ελλάδα που γνωρίζουν την τέχνη του Fruit Carving (σκαλίσματος των φρούτων). To Fruit Carving είναι τέχνη η οποία ξεκίνησε πριν από 800 χρόνια περίπου στην Ταϊλάνδη. Έχει εξαπλωθεί αλλά και εξελιχθεί στην μορφή σε όλο τον κόσμο. Είναι μόλις 26 χρονών και γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της διακόσμησης.
Το μικρόβιο για το Carving το απέκτησε όταν είδε ένα βιβλίο με το αντίστοιχο αντικείμενο στη σχολή μαγειρικής όπου και φοιτούσε.
Όταν ξεκίνησε την σχολή του, το 2008 κατά την διάρκεια των σπουδών του ανακάλυψε την ανάγκη για κάτι διαφορετικό στην μαγειρική, κάτι ιδιαίτερο. Έτσι το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε να πειραματίζεται μέσα από μια φωτογραφία που είδε από ένα δημιούργημα ενός Ταϊλανδού. Ο Ανδρέας όντας επαγγελματίας στην δουλειά του πιστεύει ότι δεν αρκεί ένα πιάτο να είναι καλό αλλά και να έχει καλή εικόνα. Έτσι αυτήν τη τέχνη την βλέπει σαν μέρος της δουλειάς του! Τον γεμίζει σαν άνθρωπο και του αρέσει κάτι που μαρτυρούν άλλωστε και τα πιάτα του.
Δάσκαλος ετών 26
Ο Aνδρέας Παπαλεξόπουλος τα πρώτα βήματά του τα έκανε μόνος του με μόνη βοήθεια κάποια φωτογραφία ή κάποιο βίντεο για το πως να αρχίσεις να εφαρμόσεις αυτή την τέχνη. Σιγά σιγά ήρθε και η εξέλιξη. Βέβαια αυτή εξαρτάται από το πόσο ασχολείται κάποιος, και το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις όπως ανέφερε ο ίδιος. Μετά από δύο χρόνια αφού παρακολούθησε και σεμινάρια πλέον μεταδίδει την τέχνη αυτή σε άλλους που θέλουν να ασχοληθούν.
Τα μυστικά της επιτυχίας
Για να εφαρμόσει κάποιος αυτήν την τέχνη δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο απλά όρεξη και θέληση για μάθηση, είπε χαρακτηριστικά. «Όσο έρχεται η εξέλιξη όμως πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε και τα κατάλληλα εργαλεία, όπως κάποιο μαχαίρι ταϊλανδέζικο το οποίο χάρης στην ευκαμψία του δίνουμε λεπτομέρειες που κάνουν το έργο μας να φαίνεται πιο φυσικό!! Όταν έρθει η εξέλιξη αποκτάς το δικό σου στυλ και πάντα με το καιρό αυτό διαφοροποιείται. Ένας σεφ ο οποίος γνωρίζει την τέχνη αυτή μπορεί να εργαστεί σε χώρους δεξιώσεων, ξενοδοχεία και όπου αλλού υπάρχει ζήτηση και τους ενδιαφέρει το κομμάτι της διακόσμησης».
ΑΝΤΩΝΙΑ ΡΗΓΑΤΟΥ
arigatou@pelop.gr






Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [21:16:45]